Aankoopadvies

/ Aankoopadvies

Een elektrische fiets is een aanschaf voor jaren. Naarmate de ebikes doorontwikkeld raken is er steeds meer keuze in aandrijvingen en onderdelen. Wij denken graag met je mee, en luisteren graag om een goed persoonlijk advies te geven. Op onze website kun je alvast voor oriënteren, maar het liefst adviseren wij je eerlijk, uitgebreid en vrijblijvend in onze winkel.

Prijs

Belangrijk keuze bij aanschaf van een elektrische fiets is welk bedrag je er aan uit wilt geven. Een eenvoudiger model met betrouwbare Bosch Active Line middenmotor is al erg goed. Wil je een Bosch Performance Line motor of zelfs een sterke Panasonic motor, wil je een riemaandrijving, of wil je de accu geïntegreerd in het frame? Dan betaal je een meerprijs. Wij laten graag zien hoe de modellen zich tot elkaar verhouden, zodat je niet meer betaald dan in jouw situatie nodig is. Daarnaast geven wij graag een eerlijke inruil en doen wij mee aan fietsplan. Ook kun je bij ons al een fiets leasen vanaf €85,- per maand.

Accu

De accu is toch wel een van de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets en kan ook echt het verschil maken. Er zijn een aantal punten waar je op het gebied van de accu naar kunt kijken:

  • Actieradius: het aantal volt, Wattuur (Wh) en Ampère-uur (Ah) van een accu bepaalt hoeveel stroom de accu kan leveren en dus hoe goed de fiets kan presteren. Hierbij geldt: hoe meer Wh, hoe hoger de actieradius en hoe langer je dus kunt fietsen zonder opladen
  • Uitneembaar of vast: een fiets met een weggewerkte accu is mooier, maar je kunt de accu dan niet overal aan een willekeurig stopcontact opladen
  • Het merk/model: Wij hebben ontzettend veel ervaring met elektrische fietsen. Wij kunnen daarom adviseren hoe de verschillende merken aandrijving en accu zich tot elkaar verhouden.

Motor

Hoewel nog elektrische fietsen met voorwielmotor en achterwielmotor worden aangeboden, zijn wij daar helemaal vanaf gestapt. Onze nieuwe fietsen hebben allemaal een middenmotor. Een middenmotor heeft de beste gewichtsverdeling, meest natuurlijke rijgevoel en is het meest betrouwbaar.

Versnelling

Er worden twee verschillende soorten versnellingen gebruikt bij de huidige elektrische fietsen op de markt, namelijk de derailleurversnelling en de naafversnelling. De derailleurversnelling heeft een open ketting met meer onderhoud, en fietst het lichtste. Een naafversnelling is dicht en heeft minder onderhoud nodig. Een naafversnelling is ook te combineren met een riemaandrijving.

Uiterlijk en frame

Het kan zijn dat je het erg belangrijk vindt hoe je fiets eruit ziet, bijvoorbeeld de kleur en de vormen van de fiets. Dit is natuurlijk persoonlijk en hier gelden geen vaste adviezen over. Er zijn echter nog meer zaken aan de bouw van de fiets waar je op kunt letten:

  • Het frame: een frame zonder extra stang is handig voor het instappen voor zowel dames als heren, en het frame bepaald hoe sportief of comfortabel de ebike fietst
  • Het gewicht: een fiets die is samengesteld uit lichte materialen weegt minder is daardoor handzamer
  • De framemaat: het zadel is natuurlijk verstelbaar, maar wanneer je erg klein of lang bent bestaat de mogelijkheid dat het zadel bij bepaalde frames niet de juiste maat kan halen