Enviolo automatische schakeling

/ / Enviolo automatische schakeling

Het nieuwe schakelen op een fiets: Enviolo traploos schakelen. Met automaat of semi-automaat. Wij leggen hieronder graag uit wat het inhoud, maar zien je nog liever in onze winkel voor een vrijblijvend proefrit door de natuur.

Wat is traploos schakelen?

Bij traploos schakelen wissel je van versnelling alsof je aan knop draait. Er zitten geen stapjes tussen de versnellingen, je kunt juist heel nauwkeurig de stand van de versnelling kiezen. Een traploze versnelling heeft dus eigenlijk oneindig veel versnellingen.

Wat is het verschil met normaal schakelen?

Een normale versnelling op een elektrische fiets heeft een vast aantal versnellingen. Hierdoor moet je even stoppen met trappen om te schakelen. Bij traploos schakelen is dat niet meer nodig, je kunt gewoon blijven fietsen terwijl je schakelt. Daarnaast kun je met traploos schakelen veel nauwkeuriger de gewenste versnelling van je ebike kiezen.

De traploze versnellingsnaven van Enviolo

De traploze versnellingsnaven die op dit moment op de markt zijn, worden gefabriceerd door Enviolo en maken gebruik van de NuVinci-technologie. Enviolo heeft drie systemen ontwikkeld om traploos te schakelen: handmatig traploos schakelen, automatisch traploos schakelen en AUTOMATiQ.

Enviolo automatisch traploos schakelen

Het mooist werkt Enviolo traploos schakelen met een automaat of semi-automaat. Je stelt dan de gewenste versnellingsstand in via een hendel aan het stuur, of knoppen die geïntegreerd zijn je aandrijving van Bosch of Panasonic. De versnellingsstand is dan de gewenste trapfrequentie. De fiets bepaalt vervolgens steeds in welke versnelling hij je laad rijden om continue dezelfde omwentelingen te maken. De fietst schakeld automatisch bij bijvoorbeeld heuvels of wind. Zodra je stopt word de versnelling automatisch teruggeschakeld. Dit laatste verlengd ook de actieradius van je accu, omdat je altijd in een lage versnelling wegfietst.

Merken met Enviolo traploos schakelen

Enviolo traploos schakelen is verkrijgbaar bij Flyer. Zowel de Upstreet 5 als de Gotour 6 bieden een uitvoering met traploos schakelen.