Carbon elektrische fiets

koolstofvezel materiaal

Carbon is de engelse naam voor koolstofvezel. Koolstofvezel is een relatief jong materiaal dat populair is in de wielersport. Prof’s gebruiken een koolstofvezel frame, en steeds meer recreatieve fietsers stappen ook over. Carbon wordt ook toegepast in autosport, watersport en de luchtvaart.

De voordelen van carbon fietsframes

Hét grote voordeel van carbon is het gewicht in combinatie met de stijfheid. Het is veel lichter dan aluminium. Zo is een koolstofvezel fiets enkele kilo’s lichter. Carbon is erg sterk in de lengterichting. Bij een goede constructie zorgt dat er voor dat het fietsframe stijf is. Dat maakt een fiets die stabiel aanvoelt en nauwkeurig stuurt. Stijfheid is dé eigenschap die een fiets goed doet aanvoelen.

Carbon heeft nog een paar bijkomende voordelen. Carbon is in elke mogelijke vorm te maken en hoeft niet gelast te worden. Daardoor heeft een carbon frame mooie vloeiende vormen zonder lasnaden. Daarnaast filtert een carbon frame trillingen weg. Dat geeft een comfortabele rit.

  • Lichtgewicht
  • Extra stijf
  • Filtert trillingen
  • Duurzaam

Carbon elektrische fiets van Velo de Ville en Victoria

Wij hebben keuze in koolstofvezel fietsen in ons assortiment. De Velo de Ville CEB 900 Carbon is erg licht en voor carbon relatief scherp geprijst. De Victoria Fybron 5 is een SUV ofwel tourbuffel met alle opties en toch een relatief licht gewicht.

Deze fietsen zijn ook uitgerust met het nieuwe Bosch Smart systeem.

Het Bosch Smart systeem heeft niet alleen een prettige ondersteuning, maar zijn ook te verbinden met de Bosch Flow-app op je telefoon. Via de Bosch Flow-app bedien je de elektrische fiets. Het kan je display vervangen en geeft extra mogelijkheden. Via de app kun je ondermeer de ondersteuning customizen. Navigeren met via de app behoort ook tot de mogelijkheden.

De nieuwste Bosch Performance Line CX motor geeft een hoog vermogen en heeft de nieuwste sensortechnologie. Het maximaal koppel is maarliefst 85Nm. Dat helpt snel accelereren en licht te fietsen.