Advies

Een elektrische fiets is een aanschaf voor jaren. Naarmate de ebikes doorontwikkeld raken is er steeds meer keuze in aandrijvingen en onderdelen. Wij denken graag met je mee, en luisteren graag om een goed persoonlijk advies te geven. Op onze website kun je alvast voor oriënteren, maar het liefst adviseren wij je eerlijk, uitgebreid en vrijblijvend in onze winkel.

Prijs

Belangrijk keuze bij aanschaf van een elektrische fiets is welk bedrag je er aan uit wilt geven. Een eenvoudiger model met betrouwbare Bosch Active Line middenmotor is al erg goed. Wil je een Bosch Performance Line motor of zelfs een sterke Panasonic motor, wil je een riemaandrijving, of wil je de accu geïntegreerd in het frame? Dan betaal je een meerprijs. Wij laten graag zien hoe de modellen zich tot elkaar verhouden, zodat je niet meer betaald dan in jouw situatie nodig is. Daarnaast geven wij graag een eerlijke inruil en doen wij mee aan fietsplan. Ook kun je bij ons al een fiets leasen vanaf €85,- per maand.

Accu en motor

De accu en motor zijn toch wel de belangrijkste onderdelen van een elektrische fiets en kunnen ook echt het verschil maken. Er zijn een aantal punten waar je kunt letten:

  • Actieradius: het aantal volt, Wattuur (Wh) en Ampère-uur (Ah) van een accu bepaalt hoeveel stroom de accu kan leveren en dus hoe goed de fiets kan presteren.
  • Uitneembaar of vast: een fiets met een weggewerkte accu is mooier, maar je kunt de accu dan niet overal aan een willekeurig stopcontact opladen
  • Het merk/model: Wij hebben ontzettend veel ervaring met elektrische fietsen. Wij kunnen daarom adviseren hoe de verschillende merken aandrijving en accu zich tot elkaar verhouden.

De motor kan een voorwielmotor, middenmotor of achterwielmotor zijn. Wij leggen de verschillen graag aan je uit. Meer accu advies vind je hier. Meer motor advies vind je hier.

Kwaliteit

Bij Vossebeld staat kwaliteit voorop. Dat zie je terug in het assortiment dat wij aanbieden, en ook in de werkplaats. Wij nemen uitgebreid de tijd voor elke reparatie en onderhoudsbeurt. Elke ebike wordt proefgereden voor die weer meegeven wordt aan de klant.

Hele zomer open, geen wachttijden

Wij vinden het niet van deze tijd dat veel fietsenwinkels in de zomer dicht gaan. De hele zomer staan wij voor je klaar. Het meeste onderhoud kunnen wij binnen enkele dagen uitvoeren. Zelfs midden in de zomer proberen wij wachttijden te voorkomen, en kun je altijd snel bij ons terecht.

Leenfiets, afspraak, brengen

Omdat wij graag de tijd nemen voor elke onderhoudsbeurt en reparatie kunt u het beste uw ebike bij ons achterlaten. Elektrische leenfietsen zijn kosteloos beschikbaar. Als u vooraf belt kunnen wij er een voor je reserveren. Als u de fiets niet achterop de auto of fietsend kunt brengen halen wij hem in overleg op. Als u een elektrische fiets bij ons aanschaft en verder weg woont bieden wij passende oplossingen zodat u toch voor onderhoud en garantie bij ons terug kunt komen.

Fietsverzekering

Helaas is schade of diefstal van uw E-bike niet altijd te voorkomen. In dat geval wilt u graag snel en goed geholpen worden. Hiervoor bieden wij de speciale e-bike verzekering van ENRA aan. Hiermee bieden verzekeren tegen zowel diefstal, schade en hulp onderweg. Zo bent u zeker onderweg. Lees verder…

Accu en motor revisie

De accu en motor zijn de belangrijkste delen van een ebike. De accucapaciteit loopt met de jaren terug. In onze werkplaats kunnen wij de meeste accu’s uitlezen of de accu capaciteit meten. Dit doen wij op navraag kosteloos bij een onderhoudsbeurt. Mocht de accu toe zijn aan vervanging of revisie, dan kunnen wij hierover adviseren en hebben wij vaak ook een leenaccu beschikbaar. De motor van een elektrische fiets kent slijtage. Voor de meest voorkomende motoren zoals de Bosch motor en Sparta ION en Batavus motor bieden wij revisie aan.

GPS tracker

Voor een veilig gevoel is kun je de elektrische fiets uitrusten met een GPS tracker. In geval van diefstal kan de fiets daarmee terug gevonden worden. Verzekeraars vragen steeds vaker om een GPS tracker in hun voorwaarden. Wij kunnen je hierover adviseren.

Fiets afgesteld op maat

Wij zorgen dat je fiets zo lekker zit als een oude spijkerbroek. Wanneer je een fiets uitprobeert bij ons letten wij op je houding. Eerst kijken wij naar de hoogte van het frame en zadel. Daarna kijken wij ook naar de zithouding en het stuur. Lees meer…