Bosch motor revisie

/ Bosch motor revisie

Bosch middenmotoren zijn de meest verkochte motoren. Wij zien dat de Bosch middenmotor veel kilometers kan maken. Maar ook deze goede motoren kennen slijtage. Bosch levert geen onderdelen zoals lagers en tandwielen aan om motoren met slijtage te repareren of reviseren. De meeste fietsenwinkels kunnen daarom alleen een vervangende motor aanbieden, en geen reparatie. Wij werken met een motor revisie bedrijf. Zo kunnen wij aanbieden uw Bosch motor te reviseren.

Wanneer reviseren?

Bekende klachten bij de Bosch motor zijn onder andere: kraken, piepen, ‘printer geluid’, andere bijgeluiden, rauw lager, speling, en foutmeldingen. De meeste van deze problemen kunnen met revisie verholpen worden. Wij kennen ook een aantal foutmeldingen en problemen die zonder revisie verholpen kunnen worden. Kom bij ons langs om te laten nakijken of revisie wel echt nodig is.

Hoe kan ik mijn motor laten reviseren?

Wij bouwen de motor uit en sturen deze op naar het revisiebedrijf. Na revisie bouwen wij de motor terug in. Het hele proces zal ongeveer 2-3 weken duren. In die tijd hebben wij in overleg een leenfiets voor u. Wij nemen geen losse/uitgebouwde motoren aan voor revisie omdat wij dan de motor niet zelf kunnen testen.

Garantie Bosch motor

De eerste 2 jaar geeft Bosch garantie op een nieuwe motor. In die tijd kan de motor misschien onder garantie vervangen worden. Als de motor nét buiten deze garantie valt kunnen wij met Bosch afstemmen of vervanging met coulance nog mogelijk is. Op revisie van een motor geven wij 1 jaar garantie.

Bosch Performance Line motor exploded view voor motor revisie