Milieu

Wij vinden het milieu belangrijk. Daarom houden wij zo veel mogelijk rekening met het milieu. Bovendien probeer je bij ons ebikes uit midden in de natuur. Lees hieronder wat wij voor het milieu doen, of neem contact op voor een proefrit.

Hergebruik

Hergebruik is beter dan recycling. Alle ingeruilde ebikes die wij niet zelf aanbieden gaan naar een afnemer. De meeste inruilfietsen gaan zo naar Torun in Polen. Een goede kennis komt regelmatig bij ons de inruilfietsen ophalen.

Groene energie

Onze fietsaccu’s worden geladen met groene energie. Wij hebben bovendien gekozen voor een energieleverancier die investeert in de transitie naar CO2 neutrale energie.

Accu revisie

Als een accu niet meer optimaal werkt maken wij zo veel mogelijk gebruik van accurevisie. Op deze manier hoeven alleen de kapotte cellen vervangen te worden. Dit scheelt ook kosten. Accu’s die niet meer gereviseerd kunnen worden, worden ingezameld voor recycling.

Recycling

Afval wordt bij ons gescheiden voor recycling. Batterijen, karton, plastic en binnenbanden worden bij ons gescheiden. Metalen worden later gescheiden door het afvalverwerkingsbedrijf zodat ook metaal wordt gerecycled. Oude binnenbanden verzamelen wij ook apart. De binnenbanden worden terug gestuurd naar de fabriek. Dit gaat via zeecontainers die anders leeg terug gaan. De binnenbanden worden gerecycled in India en als grondstof gebruikt voor nieuwe binnenbanden.