Bosch storing, er wordt geen snelheid weergegeven

Een veel voorkomende storing bij Bosch is dat de ondersteuning niet werkt en er geen snelheid op het scherm wordt weergegeven.

Bosch storing zonder snelheid herkennen

Wanneer je het scherm op de fiets hebt zitten staat de snelheid niet niet aangegeven. Ook bij stilstand 0.0 km/u komt niet op het scherm.

Wanneer het display niet op de fiets zit is het normaal dat de snelheid niet weergegeven is. Wanneer de display wel op de fiets zit moet de snelheid na enkele seconden tevoorschijn komen.

Wanneer de snelheid wel op het scherm weergegeven is, maar blijft staan op 0.0 km/u tijdens het fietsen dan heeft de fiets storing 503. Lees hier verder over storing 503.

Bosch storing waarbij de snelheid niet is weergegeven verhelpen

Stap 1: display opnieuw bevestigen

Verwijder het display. Als het display vastgezet is moet de schroef aan de onderkant van de displayhouder verwijderd worden. Maak de contactpunten schoon met een droge doek. Zet het display terug op de fiets.

Stap 2: accu opnieuw bevestigen

Verwijder de accu uit de fiets. Zet de accu terug in de fiets. Controleer of de accu goed vast zit en niet te veel speling heeft.

Stap 3: verwissel display of accu

Heb je een tweede fiets beschikbaar? Dan kun je het display en de accu uitwisselen tussen de beide fietsen om uit te sluiten of het display of de accu defect is. Bij Bosch zijn de display en accu uitwisselbaar. Dus je mag deze gerust uitruilen tussen twee fietsen om te testen welk deel defect is.

Probleem niet verholpen?

Is het probleem niet verholpen? Mogelijk is de bedrading kapot of heeft de fiets een andere storing. Wij kunnen dit voor u uitsluiten.