Bosch middenmotor

Bosch is marktleider voor aandrijvingen van elektrische fietsen. Bosch motoren zijn betrouwbaar en Bosch levert een keuze aan systemen. Daardoor biedt elk fietsmerk nu ook Bosch middenmotoren aan. Een Bosch middenmotor vind je al op een instapmodel elektrische fiets. De sterkste motoren vind je op de meest luxe modellen. Een uitgebreid overzicht van alle Bosch motoren vind je hier.

Active Line en Active Line Plus

De Active Line (40Nm) en Active Line Plus (50Nm) zijn vrijwel stil en hebben erg rustige rij eigenschappen. De ondersteuning is erg geleidelijk. Voor de meeste gebruikers zijn deze motoren voldoende. De Active Line motor vind je op instapmodellen.

Performance Line en Performance Line CX

De Performance (65Nm) en Performance CX (75Nm) zijn krachtiger. Ze zijn verkrijgbaar bij modellen die verder ook luxer uitgerust zijn. De Performance motor is nog redelijk stil. De Performance CX is wat luidruchtiger.

Accu’s van Bosch

Bosch levert alle mogelijke accu’s, namelijk op de bagagedrager, op het frame en in het frame. De goedkopere Active Line motoren hebben vaak een PowerPack accu op de bagagedrager. Iets luxer is een PowerPack accu op het frame. Het meest luxe is de PowerTube accu die in het frame weggewerkt is. Deze ge├»ntegreerde accu wordt meestal geleverd bij een Performance Line of Performance Line CX motor.

Ebike merken met Bosch

Bosch middenmotoren zijn verkrijgbaar bij Velo-de-Ville, bij Victoria en bij Flyer.