Sparta ION motor revisie

/ / Sparta ION motor revisie

Wij hebben veel ervaring met het onderhoud van de Sparta ION, Batavus Padova en Koga Tesla fietsen met motor in het wiel. Wij kennen de verschillende storingen die met deze fietsen kunnen voorkomen, en blijven daarmee helpen ook als de fiets al wat ouder is.

Storing zoeken

De Sparta ION fietsen kennen verschillende storingen. Wij hebben hiermee veel ervaring en vinden snel de storing. Alle storingen kunnen verholpen worden. Vaak veroorzaakt een display, displayhouder of een ander onderdeel de storing. Wij kunnen dan vervangen. Als het de accu is kunnen wij adviseren wat het beste te doen.

Second opinion

Soms heeft een fiets meerdere storingen of zijn de accu foutcodes niet eenduidig. Het kan dan verstandig zijn niet direct de accu of motor te vervangen, maar eerst verder te zoeken. Wij kunnen een second opinion doen op uw fiets met storing. Ook kunnen wij de fiets 15+ kilometer uittesten wanneer een storing zich niet continu voordoet, Het is meer dan eens voorgekomen dat een accu zo toch niet vervangen hoefde worden maar de storing door een ander onderdeel veroorzaakt was.

Motor revisie

De Sparta ION motor kent een aantal bekende problemen. De motor kan bijvoorbeeld geen contact meer maken, kan aanlopen of kan zwak ondersteunen. Wij kunnen de motor bijna altijd repareren. Waar een kapotte accu vaak toch vervangen moet, kan de motor vrijwel altijd gerepareerd worden. Ook hebben wij altijd gebruikte motoren om onderdelen mee te wisselen. Motor kapot? Kom eerst even langs ons voor je de fiets afschrijft.