Panasonic middenmotor

De Panasonic GX Ultimate middenmotor is de meest krachtige middenmotor die er is voor elektrische fietsen (25km/h). De motor rijdt erg sportief.

Sterkste motor

Panasonic levert de sterkste motor, met 90Nm. Dat is bijna evenveel als een kleine benzineauto. Dat maakt de fiets erg geschikt voor in de bergen. Niet voor niets dat het Zwitserse Flyer veel Panasonic gebruikt. De motor fietst ook goed waar er geen bergen zijn. De sterke motor heeft altijd kracht over, en rijdt daarom juist verrassend vloeiend.

Automaat stand

Panasonic is de enigste met een automaat ondersteuningsstand. Van de vier standen heet de derde ‘auto’. In deze stand wisselt de fiets zelf steeds hoeveel ondersteuning gegeven wordt. Dit heeft niet met de versnelling te maken, maar werkt wel erg goed samen met traploze schakeling op de meest luxe ebike modellen.

Grootste accu

Panasonic gebruikt een accu die half in het frame weggewerkt is. Dat geeft de fiets het sportieve uiterlijk dat bij dit systeem past. De accu’s zijn 630Wh of 750Wh. Ja, je ziet het goed, 750Wh. Dat is de grootste accu die op een gangbare ebike geleverd wordt.

Kleuren display

Panasonic gebruikt een kleuren display waarop veel extra informatie weergegeven wordt. Zo kun je naast de normale afstanden en snelheid ook de trapfrequentie en tijd zien. Allemaal erg mooi weergegeven op een kleuren display. De bediening zit handig aan het stuur.

Ebike merken met Panasonic

Voor een Panasonic aandrijving moet je bij Flyer zijn.