Enviolo traploos schakeling

Het nieuwe schakelen op een fiets: Enviolo traploos schakelen. Wij leggen hieronder graag uit wat het inhoud, maar zien je nog liever in onze winkel voor een vrijblijvend proefrit door de natuur.

Wat is traploos schakelen?

Bij traploos schakelen wissel je van versnelling alsof je aan knop draait. Er zitten geen stapjes tussen de versnellingen, je kunt juist heel nauwkeurig de stand van de versnelling kiezen. Een traploze versnelling heeft dus eigenlijk oneindig veel versnellingen. Traploos schakelen wordt aangeboden door Enviolo. Dit heette voorheen de NuVinci-technologie. De Enviolo naaf kan bovendien een hoog koppel aan. Dat betekend dat de naaf gebruikt wordt bij de sterkste naven van Bosch en Panasonic.

Wat is het verschil met normaal schakelen?

Een normale versnelling op een elektrische fiets heeft een vast aantal versnellingen. Hierdoor moet je even stoppen met trappen om te schakelen. Bij traploos schakelen is dat niet meer nodig, je kunt gewoon blijven fietsen terwijl je schakelt. Daarnaast kun je met traploos schakelen veel nauwkeuriger de gewenste versnelling van je ebike kiezen.

Welke elektrische fietsen hebben Enviolo traploze naafversnelling?

Enviolo traploos schakelen is verkrijgbaar bij Flyer. Zowel de Upstreet 5 als de Gotour 6 bieden een uitvoering met traploos schakelen. Bekijk fietsen met de Enviolo naaf in onze webshop.