Fiets afgesteld op maat

Wij zorgen dat je fiets zo lekker zit als een oude spijkerbroek. Wanneer je een fiets uitprobeert bij ons letten wij op je houding. Eerst kijken wij naar de hoogte van het frame en zadel. Daarna kijken wij ook naar de zithouding en het stuur.

Zadelhoogte

Bij een proefrit letten wij al op dat we de juiste maat fiets meegeven. Wij kijken een paar meter mee als je fietst, om te zien hoe ver je de benen strekt. Zo kunnen wij adviseren welke maat frame je nodig hebt, en hoe hoog het zadel moet staan. Wij wisselen regelmatig een zadelpen om de fiets een andere hoogte te geven. Ook als je de fiets al een aantal jaren hebt, of hem ergens anders hebt aangeschaft kijken wij graag met je mee.

Stuurhoogte

Je houding op de fiets wordt bepaald door de frame geometrie en hoe het stuur ingesteld staat. Het frame is niet te veranderen, maar het stuur wel. Door de afstand tot het stuur en de hoogte van het stuur te verstellen krijg je de juiste houding. Als het stuur niet voldoende te verstellen is wisselen wij de stuurpen of het stuur. Een gebogen stuur geeft een meer comfortabelere houding, terwijl een recht stuur een sportievere houding geeft. Wij verstellen de fiets graag voor je, en luisteren hierbij steeds naar wat jouw wensen zijn.

Handvatten

Soms houdt je een onprettig gevoel in de vingers, handen, armen of schouders. Als de zithouding goed is, kunnen de handvatten nog helpen. Een vlinderstuur waarbij je de handen kunt verleggen of meer ergonomische handvatten zijn soms een oplossing.

Geen elektronische meting nodig

Elektronische metingen van de zithouding en het zadel geven vaak niet het gewenste resultaat. De houding op een fiets heeft met voorkeur te maken, en zadelpijn is soms niet alleen met het meten van de bekken op te lossen. Wij luisteren liever naar de klant en kijken mee tijdens een proefrit. Met onze lange ervaring en zadel omruil service kom je bij ons altijd lekker op de fiets te zitten.