Brede banden op ebike steeds populairder

Brede banden zijn steeds populairder op elektrische fietsen. Brede banden hebben meer contact met de weg. Daardoor voelt een fiets met brede banden stabieler aan. Dat is een voordeel in zandpaden en gravelwegen. Ook voor wie het evenwicht en opstappen belangrijk is, zijn brede banden handiger.

Voordelen en nadelen brede banden

  • Stabielere wegligging
  • Geschikt voor zandpaden
  • Iets zwaarder fietsen

Brede banden steeds populairder

Brede banden bestaan natuurlijk al langer. Toch worden ze afgelopen jaren meer populair. Waarom zijn brede banden populair? Motoren in elektrische fietsen worden steeds sterker. Het is daarom steeds minder belangrijk dat de banden licht rijden. Met een sterke motor voel je dit minder. Elektrische fietsen worden daarop aangepast. Naast brede banden zie je daarom ook dat de frames dikker worden. Dit maakt ook de fiets iets stabieler en zo kan de accu zelfs geïntegreerd, het kan immers makkelijk met de sterke motoren die tegenwoordig gebruikt worden.

Brede banden uitproberen

Brede banden moet je voelen. Niet in een proefbaan binnen, maar buiten op een gravel fietspad. Bij ons kun je een proefrit maken in de natuur. Als brede banden belangrijk zijn, moet je dit absoluut buiten uitproberen.

Brede banden met lage instap

Als evenwicht en gemakkelijk opstappen belangrijk is neem je het beste een damesfiets met brede banden. Dames modellen zijn al meer en meer gebruikelijk, de extra stang is steeds meer een uitzondering. Een hele lage instap heeft bijvoorbeeld de Flyer Gotour3 en de Van Raam Balance.

E-bikes met brede banden

Hele brede banden

Banden op een stadsfiets zijn 37mm breed. Elektrische fietsen hebben meestal al 40mm brede banden. Wat wij dikke banden noemen is 42mm, 45mm of 47mm. Wil je hele brede banden? Dat kan. Er zijn zelfs 50mm en 55mm brede banden op elektrische fietsen. Die zijn extra geschikt voor zandwegen. Een fiets met hele brede banden is bijvoorbeeld de Flyer Upstreet 5.

Brede banden en kleine wielen

Een fiets met kleinere wielen maakt opstappen gemakkelijker, zorgt voor stabiliteit en geeft een veilig gevoel omdat je snel aan de grond staat met je voeten.