Geïntegreerde accu elektrische fiets

Als de batterij in het frame weggewerkt geeft dat de fiets een mooie uitstraling. Een geïntegreerde batterij is verkrijgbaar bij de wat luxere elektrische fietsen. Deze fietsen hebben dan ook al een wat luxere motor en de accu is altijd vrij groot. Fietsen met een geïntegreerde accu hebben altijd een erg stijf frame. Dit geeft goede rij eigenschappen. De meeste geïntegreerde accu’s zijn de PowerTube accu’s van Bosch.

Bekijk de video

Afneembare accu

Bij nieuwe fietsen met een in het frame geïntegreerde accu kan de accu uit het frame gehaald worden om te laden. Dat gaat aan de bovenkant of onderkant van het frame. Soms moet er eerst een beschermkap verwijderd. Daarna haal je met de sleutel de accu uit het frame. Bij sommige fietsen gaat dit iets onhandiger. Als je de accu heel regelmatig uit de fiets moet halen is dit iets om op te letten.

Semi-geïntegreerde accu

Er zijn ook semi-geïntegreerde accu’s. Wij bedoelen hiermee accu’s die niet helemaal in de buis zijn weggewerkt, maar er wel invallen. Dit geeft de fiets ook een mooie uitstraling, en ziet er soms nog sportiever uit. Semi geïntegreerde accu’s zijn beschikbaar bij Victoria met Bosch en bij Flyer met Panasonic.