Speed pedelec – Flyer

De speed pedelec is een elektrische fiets die ondersteuning mag geven tot 45 km/uur. Dat maakt de speed pedelec ideaal om dagelijks langere afstanden voor woon- werkverkeer te rijden. Met een s-pedelec van Flyer forens je met zekerheid. Flyer is een Zwitsers merk dat al sinds 1995 fietsen maakt, en is de hoogwaardige en betrouwbare keuze voor jouw dagelijkse rit.

Proefrijden op jóúw dagelijkse route

Naast onze uitgebreide 2,5km proefbaan mag je bij ons een speed pedelec testen op je eigen dagelijkse route. De 45 km/h fiets mag je naar huis meenemen, om écht naar het werk en terug naar huis te proberen. Zo ervaar je niet alleen de fiets, maar ook of je het forenzen op een high speed fiets prettig vind. Ook de actieradius voor een langere afstand kun je zo goed uittesten. Wij hebben een test Flyer speed pedelec klaar staan. Neem contact op of kom langs om een afspraak te maken om onze demofiets te testen.

Waarom een Flyer speed pedelec?

Flyer gebruikt voor de s-pedelec de betrouwbare Panasonic middenmotor. De Panasonic middenmotor fietst natuurlijker in vergelijking met fietsen met een motor in het wiel. Daardoor is de Flyer s-pedelec veiliger in het verkeer, met name wanneer de dagelijkse route een stuk door de bebouwde kom gaat. De Flyer s-pedelec heeft een stoer, sportief uiterlijk en een hoogwaardige afwerking.

Liever een elektrische fiets opvoeren?

Wij raden opvoeren van een elektrische fiets af, maar adviseren er eerlijk over. Lees hier verder…

Automatisch schakelen op een s-pedelec

Bij de Upstreet 5 HS 7.23 levert Flyer optioneel een automatische schakeling. De Enviolo naaf (voorheen NuVinci naaf) schakelt traploos en kent weinig onderhoud. Je kunt zelf de trapfrequentie kiezen via de bediening die geïntegreerd is in het display of via bediening aan het stuur. De fiets houdt zelf deze trapfrequentie aan. Zo hoef je niet meer te schakelen, en fiets je altijd in een prettige versnelling. Deze automatische schakeling is bij ons te proberen, en meestal is onze demo s-pedelec er ook mee uitgerust.

Helmplicht en verzekeringsplicht

Een high speed e-bike die tot 45km/u meehelpt moet een bromfietskentekenplaat hebben, heeft oranje reflectoren aan de zijkant en heeft een spiegel (links). Daarnaast moet de highspeed ebike WA-verzekerd zijn en is een goedgekeurde helm verplicht. Wij kunnen alle regelgeving uitleggen en hebben goedgekeurde helmen in onze winkel. Onze testfiets is uiteraard ook WA-verzekerd. Met een speed pedelec fiets je op de rijbaan of een bromfietspad. Op sommige fietspaden, zoals de F35 fietssnelweg in Twente, zijn speed pedelecs ook toegestaan. Dit wordt dan op de borden aangegeven.